Sheavoin käyttö

Sheavoi on luonnonkosmetiikan helmi! - Mihin sitä käytetään?

Sheavoi, toiselta nimeltä karitevoi, on luonnonkosmetiikassa usein käytetty raaka-aine, mutta monelle se on sellaisenaan vielä hyvin tuntematon. Mihin tätä afrikkalaisten naisten pyhää balsamia oikein käytetään ja mitä hyötyä siitä on?

Tässä artikkelissa käymme läpi sheavoin salat ja yleisimmät käyttötavat. Sen lisäksi kerromme, mistä voit varmistaa tuotteesi laadukkuuden monipuolisten valikoimien viidakossa.

Sheavoi valmistetaan sheapähkinäpuun pähkinöistä ja sen ravitsevien ainesosien takia sitä käytetään laajasti kosmetiikkatuotteiden raaka-aineena. Sitä myydään myös sellaisenaan – eli niin sanotusti raakana.

Yleisimmin sheavoita käytetään monin erin tavoin ihon- ja hiustenhoidossa. Puhdas sheavoi sopii iholle sellaisenaan, mutta siitä valmistetaan myös voiteita ja balsameita ihonhoitoon mm. kosteus,-ja meikinalusvoiteita, hoitavia saippuoita, vartalo,-sekä hiustenhoitotuotteita. Aito shea,-eli karitevoi on paras luonnosta löydetty kuivan ihon hoitaja, joka sopii koko perheelle.

Tässä muutamia neuvoja, mihin kaikkeen voit aitoa sheavoita käyttää. Se on niin monipuolisen upea tuote, että se kannattaa pitää kaapissa aina.

1) Perustuote ihon ravitsemiseen

Sheavoi on todellinen ihoa ravitseva ravintoainepommi! Se soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ihon hellimiseksi, mutta etenkin talvipakkasilla se on loistava valinta luottotuotteeksi kylpyhuoneen kaappiin. Sheavoi ei sisällä vettä, joten se on loistava pakkasvoide suojaamaan viimalta. Puhdas sheavoi on erikoisen ravitseva , kosteuttava ja pehmentävä , jonka vuoksi se soveltuu loistavaksi perustuotteeksi päästä varpaisiin. Se on myös atoopikkojen ja kuivaihoisten ja tuoksuherkkien luottotuote, koska on tehokas ja tuoksuton.

Lisävinkki: Kokeile sheavoita tehokosteuttavana kasvonaamiona, raskausarpien ehkäisyssä tai kynsinauhojen tehohoitona.

2) Hierontaöljy lihasjumeihin ja rentoutumiseen

Sheavoi muuttuu lämmössä juoksevaksi, joten voit käyttää sitä hierontavoiteena lihasjumeihin. Juoksevan ja öljymäisen koostumuksen ansiosta sitä on helppo levittää, mutta sen lisäksi se rentouttaa ja ravitsee ihoa.

Lisävinkki: Lämmitä sheavoita käsissä ja käyttää kipeiden lihasten huollossa.

3) Huulten tehohoito

Oletko huomannut, miten monet huulirasvat saattavat pahentaa huulten kuivuutta ja rohtuneisuutta? Tällöin moni saattaa jäädä koukkuun huulivoiteiden käyttöön. Luonnollisista raaka-aineista valmistettu sheavoi auttaa kuivia huulia, koska se antaa ihon hengittää, samalla se ravitsee, korjaa ja uusii ihoa.

Lisävinkki: Sekoittamalla sheavoihin pienen määrän kahvinporoja voit tehdä sillä hellävaraisen huulten kuorinnan.

4) Herkälle ja ärtyneelle iholle turvallinen rauhoittaja

Tiesitkö, että puhdasta sheavoita voi jopa syödä! Näin ollen se on turvallinen ihonhoitotuote myös herkimmille ihoille – lapsille, atoopikoille, ihottumasta kärsiville ja muille iho-ongelmaisille. Kokeile sheavoita auringonoton tai ihokarvojen ajelun jälkeen rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Miehille sheavoi sopii loistavasti parranajon jälkeen.

Lisävinkki: Kokeile sheavoita vauvan vaippaihotuman rauhoittamisessa.

5) Ongelma-alueiden superhoitona

Sheavoituotteet ovat ravitsevia, mutta myös erityisen hellävaraisia. Näin tuote toimii siis kuivan ihon pelastajana ja sitä kannattaa kokeilla tehohoitona ihon ongelma-alueille.

Lisävinkki: Hiero sheavoita kyynärpäille, polviin, käsiin ja muille kuiville iho-alueille.

6) Hiusnaamiona tehokosteutusta

Ihon lisäksi sheavoi ravitsee luonnollisesti myös hiuksia. Voit käyttää sheavoita hiusnaamiona ja tehokosteuttana rasittuneille hiuksille, jotka kaipaavat lisäkosteutusta. Silkkisen pehmeät hiukset sheavoin avulla!

Lisävinkki: Sipaise sheavoita kuiviin latvoihin käsien kautta siloittamaan pörröisyyttä.

Mistä tunnistat hyvän sheavoin? – Näillä vinkeillä löydät varmasti laadukkaan tuotteen

Niin kuin monessa muussakin, kuluttajille on nykyisin tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja kauppojen tuotehyllyissä. Osa valitsee tuotteen kukkaron mukaan, toinen kauniin pakkauksen ja valveutuneimmat kuluttajat tarkastavat kriittisesti pakkausselosteen ja tuotteen sisällön.

Sheavoita valitessa kannattaa kuitenkin panostaa laatuun, sillä näin voit varmistat sen sisältävän kaikki halutut ravintoaineet, jonka takia sheavoita ensisijaisesti käytetään.

1) Sertifikaatti helpottaa kuluttajaa ostopäätöksissä

Erilaiset sertifikaatit luonnonkosmetiikassa auttavat kuluttajaa tekemään helposti valintoja monipuolisen valikoiman viidakossa. Sertifikaattien myöntäjä valvoo ja tarkastaa mm. tuotteiden sisällöt ja niissä käytetyt raaka-aineet. Esimerkiksi Ecocert, luonnonkosmetiikan suurin ja tunnetuin sertifiointijärjestelmä –on luotettava . Ecocertilta löytyy (kuten muiltakin sertifiointitahohoilta) COSMOS NATURAL ( luonnonkosmetiikka ) tai COSMOS ORGANIC (luomukosmetiikka) logo.

2) Luomu raaka-aineiden pitoisuudet sisällysluettelossa

Sertifiointi takaa siis tuotteiden sisältämien raaka-aineiden olevan luonnollisia sekä sen, että ne sisältävät vähintään minimimäärän luomua. Kannattaa kuitenkin tutustua sertifikaatin lisäksi myös tarkemmin pakkausselosteeseen, sillä mitä korkeampi luomuraaka-aineiden pitoisuus sen parempi.

Luonnonkosmetiikassa käytetään synteettisten, eli ihmisen valmistamien ainesosien, sijaan luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Luomukosmetiikassa nämä luonnolliset raaka-aineet eivät taas pelkästään tule luonnosta, vaan viljelyssä ei käytetä esimerkiksi synteettisitä lannoitteita tai torjunta-aineita.

Vastuullisimmat valmistajat ilmoittavat luomupitoisuudet tuotteissaan, jotta kuluttaja tietää kuinka puhtaita tuotteen raaka-aineet ovat.

3) Puhdistamaton tuote on ravintorikas

Puhdistamaton sheavoi on laadultaan paras, koska silloin sitä ei ole millään tavalla käsitelty vaan se on raw. Suurin osa markkinoilla olevista sheavoista on puhdistettuja eli väriltään valkoisia. Valkoinen sheavoi säilyy paremmin ja on edullisempaa. Sheavoita hankkiessa kannattaa kuitenkin etsiä tuote, joka sisältää kaikki sen alkuperäiset ainesosat ilman turhaa käsittelyä. Kun tuotetta ei ole puhdistettu, se sisältää kaikki luonnolliset ravintoaineet ja hellii ihoa moninkertaisesti käsiteltyä paremmin.

Myös puhdistettu sheavoi voidaan myydä kuluttajalle luomulaatuisena, mikä saattaa hieman hämmentää kuluttajaa. Mikäli pakkauksesta tai tuotteen markkinointimateriaaleista ei ilmene, onko tuote raffinoitu, voit aina tarkastaa asian maahantuojalta tai tuotteen valmistajalta.

4) Reilu Kauppa takaa eettisyyden

Yksittäinen helppo keino tehdä vastuullisia kuluttajavalintoja on valita Reilun Kaupan tuote tavallisen tuotteen sijasta. Reilun kaupan tuotteissa viljelijöille maksetaan takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisä. Tämä tarjoaa viljelijöille mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan ja vähentää köyhyyttä. Lisäksi suurtilojen työntekijöille maksetaan minimissään lakien mukaista palkkaa ja työntekijöillä tulee olla turvallisten työolojen lisäksi järjestäytymisoikeus. Lapsityövoiman käyttö ja pakkotyö ovat kiellettyjä. Reilun kaupan tuotteiden viljelijöille on myös asetettu tiukat ympäristökriteeri.

4+1) Valmistettu puusta tippuneista pähkinöistä

Sheapähkinää ei tule kerätä suoraan puusta, vaan sen pitää itse tippua maahan, jonka jälkeen se voidaan poimia. Tällöin tuotteiden valmistuksessa käytetyt pähkinät ovat varmasti kypsyneet sisältäen kunnolla ravinteita ja se tuntuu myös tuotteen laadussa.

***********************

Naturellement on eettisen, ekologisen ja laadukkaan luonnonkosmetiikan maahantuoja. Olemme tuoneet Suomeen luonnonkosmetiikan helmiä jo lähes 20-vuoden ajan ja kaikki valikoimamme tuotteet käyvät läpi tarkan seulan, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parasta laatua.

Sheavoituotteissa valintamme asiakkaille on Karethic – aitoa ja puhdistamatonta sheavoita sisältävä hiusten- ja ihonhoitosarja. Karethic siksi, että on itse sheavoin tuottaja. Taustalla ovat afrikkalaiset sisarukset ja heidän sukunsa, joilla on paras tieto/taito sheasta. Karethicin sheavoi on parasta länsiafrikkalaista (Vitellaria Paradoxa) laatua UNESCON suojeleman luonnonpuiston laidalta. Sarjan valikoimasta löytyy usein palkittuja tuotteita ja niillä tuetaan Reilua Kauppaa. Tämä sarja on täällä jäädäkseen – se ei heilahtele trendien mukaan vaan keskittyy aidon kulttuuriperinnön vaalimiseen ja huippulaadun valmistamiseen tuotteissaan.

Tässä meidän top 5 sheavoidetuotteet valikoimastamme:

1. Puhdistamaton luomu sheavoi - Velouté de Karité Pur Mango
“Paras luomu-kosmetiikkatuote 2018 “ – tittelin saanut ainutlaatuinen, luomu-sertifioitu, puhdistamaton neitsytsheavoi velouté. Kevyempi kuin puhdas 100 % sheavoi, koska tuotteeseen on lisätty mangoa.

2. Raffinoimaton luomu-sertifioitu neitsytsheavoi 500ml
100 % täynnä terapeuttisia ominaisuuksia sisältävä autenttinen, afrikkalainen shea, Karethic Pure Raw Unrefined Shea Butter ravitsee ja pehmentää hyvin kuivaa ihoa. Tuote on raffinoimaton extra-neitsyt sheavoi sekä myös Ecocert-sertifioitu luomu.

3. Kuivaöljy vartalolle ja hiuksille - Huile Majesteuse L'Africaine 100 ml
Ainutlaatuinen, moninkertaisesti palkittu, vastustamaton kuivaöljy vartalolle ja hiuksille. 
Sheaöljy korjaa ja ravitsee sekä pehmentää ihoa ja hiuksia. Baobaböljy estää raskausarpien syntymistä ja vahvistaa ihon elastisuutta. Moringaöljy ravitsee kypsää ihoa, kosteuttaa sekä ravitsee hiuksia. 
Arganöljy uusii soluja ja on ainutlaatuinen anti-ageöljy. Ihostasi tulee pehmeä , säteilevä ja hiuksista silkkiset. 

4. Karitevoisaippua - Ultra Rich Soft Raw Shea Butter Soap
100 % raffinoimattoman käsintehdyn afrikkalaisen sheavoin terapeuttisia vaikutuksia täynnä oleva kylmäsaippuoitu saippua on erikoisen ravitseva ja hellävarainen. Saippuan sisältämät oliivi- ja kookosöljy yhdessä raffinoimattoman sheavoin kanssa tekevät saippuasta erikoisesti herkälle, atooppiselle ja kuivalle iholle sopivan.

5. Kosteusvoide 50 ml - Crème de Karité Hydratante et Matifiante Bio & Vegan
Karethic kosteusvoide Karité Hydra-Matifiante Karethic on kehitetty erikoisesti seka-ja rasvaiselle iholle. Rooman Kamomillavettä (rauhoittaa ja puhdistaa) Neitsyt Sheavoita (kosteuttaa ja tasapainottaa) sekä riisipuuterijauhetta (matifioi) sisältävä voide on miellyttävä ja sopiva voide meikin alle, koska ei kiillä.

Katso kaikki Karethic-tuotteet täältä. 

Naturellement – Luonnollisesti vain parasta.

Ajankohtaista

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitus Matkahuollon Lähellä-pakettina

Kun tilaat toimituksen Matkahuollon Lähellä-pakettina, Matkahuolto kuljettaa pakettisi nopeasti ja luotettavasti noudettavaksi valitsemaasi Matkahuollon toimipaikkaan tai Suomen Lähikauppa Oy:n kauppaan eli Siwaan, Valintataloon ja Euromarketiin. Noutopisteistä erityisesti kauppojen pitkien aukioloaikojen ansiosta voit hakea pakettisi läheltä sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Saat ilmoituksen tekstiviestillä heti, kun paketti on noudettavissa. Sen vuoksi on tärkeää, että merkitset tilaukseesi puhelinnumerosi. Sinua lähimmät noutopisteet voit tarkistaa Matkahuollon toimipaikkahausta Matkahuollon toimipaikkahausta

Pienen paketin hinta on 6.90€
Suuren paketin hinnat on 10,50 €

Jos tilaamasi tuotteet mahtuvat kirjekuoreen, toimitamme ne postin kautta tavallisella postimaksulla.

Tilaus ulkomaille:
Emme toimita ulkomaille.

Maksutavat

Tilaukset maksetaan ostosten teon yhteydessä Checkout-maksupalvelun kautta. Käytössäsi ovat luottokorttimaksut sekä suomalaiset verkkopankit. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Checkout Finland Oy:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme.
https://checkout.fi/maksuehdot.html

Hinnat

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Voimassaoleva hinta on Naturellement -verkkokaupassa tilaushetkellä ilmoitettu hinta. Naturellement Oy pidättää oikeuden virheellisesti kirjattujen hintojen korjaamiseen.

Kaikki yli 80e tilaukset toimitamme ilman postikuluja!

Tilauksen vahvistaminen

Asiakas saa sähköpostilla tilausvahvistuksen vastaanotetusta tilauksesta ja toisen sähköpostin kun tilaus on käsitelty ja tuotteet ovat matkalla.

Tilausehdot

Tilaajan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Naturellement Oy pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

Lähetämme tilauksesi mahdollisimman nopeasti, arvioitu toimitusaika on n. viikko. Otamme sinuun yhteyttä, jos tilattu tuote on loppunut varastostamme. Sinulla on oikeus peruuttaa tilaus, mikäli tuotetta ei pystytä lähettämään seuraavan neljäntoista arkipäivän kuluessa.

Mahdollisista jälkitoimituksista ei peritä toimitusmaksua.

Palautusoikeus

Vain viallisilla tuotteilla on palautusoikeus!

Tuolloin sinun tulee ottaa yhteyttä osoitteeseen liisa(at)naturellement.fi ja kertoa meille miten tuote on viallinen. Palaustuspäätöksen tehtyämme lähetämme sinulle kirjepostina pakettikortin, jolla voit tehdä palautuksen sinua lähinpään matkahuollon pisteeseen veloituksetta.

Mahdollista takaisinmaksua varten, ilmoita meille tilinumerosi IBAN-muodossa osoitteeseen liisa(at)naturellement.fi Palautamme tuotteista rahat kokonaisuudessaan ilmoittamallesi tilille kahden viikon kuluessa tuotteiden saavuttua varastollemme.

Mikäli kaipaat apua tilauksen tekoon, tuotteiden valitsemiseen tai sinulla on jotain muita tilausta koskevia kysymyksiä, voit olla meihin yhteydessä. Ota yhteyttä

Tilaamalla tuotteita verkkokaupasta www.naturellement.fi liityt automaattisesti uutiskirjeen tilaajalistalle. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.